Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Inkokt lax blir god med smör- och dillslungad gurka och fänkål och skarpsås.
1 Skär portionsbitssnitt i laxfilén, men inte helt igenom. Lägg filén i en traktörpanna.
Koka upp ingredienserna till lagen i 5 minuter. Häll lagen över fisken och sjud under lock, cirka 15 minuter. Fisken är klar när innertemperaturen är cirka 50 grader. Ta av från värmen och ställ ner grytan i kallt vattenbad så att rätten kyls snabbt. Förvara laxen i lagen i kylen till serveringen.
Dela, kärna ur och skär gurkan i 5 centimeter långa bitar. Dela varje bit i två klyftor. Dela fänkålen i fyra klyftor och skiva dem tunt. Fräs gurka och fänkål blanka och lite mjuka på låg värme i en stekpanna. Smaksätt med salt, peppar och lite pressad citron. Vänd ner dillen precis före serveringen.
Blanda majonnäs och gräddfil. Pressa äggulorna genom en sil och rör ner i såsen tillsammans med hackad dill, socker och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen kall.
Lägg fisken på uppläggningsfat. Garnera med citronskivor, en klick sås och dill. Lägg gurka och fänkål runtom. Servera sallad och kokt potatis till.
Recept från Mitt kök