Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inkokt lax med sesamfrön och ingefärsröra

Recept på inkokt lax med sesamfrön och ingefärsröra. En rätt som passar både som middag eller som del på en buffé. Servera bröd eller ris till.

Inkokt lax med sesamfrön och ingefärsröra
Inkokt lax med sesamfrön och ingefärsröra
Inkokt lax med sesamfrön och ingefärsröra
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- skinn- och benfri
  • 5 dlvatten
  • 1,5 tsksalt
  • 3 msksesamfrön
  • 1squash
  • 1röd paprika
  • 1paprika- gul
  • 1 mskolja
  • 1 burkböngroddar- (400 g)
  • 2 mskjapansk soja
  • 0,5 tsksalt

ingefärsröra

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 mskingefära- färskriven
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskgräslök- hackad

Gör så här

  1. Skär laxen i stora kuber, ca 3 x 3 cm. Koka upp vattnet med saltet i en låg vid panna. Lägg i laxen och låt koka upp på nytt. Ta pannan åt sidan och låt stå med locket på ca 10 min. Kyl laxen i spadet.

  2. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dem på ett fat.

  3. Skär squashen i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs squash och paprika i oljan i en wok eller stor stekpanna. Låt böngroddarna rinna av. Vänd ner dem i pannan och stänk över soja. Salta och låt grönsakerna kallna.

  4. Röra: Blanda samman ingredienserna till ingefärsröran.

  5. Lägg ut grönsakerna på ett serveringsfat och lägg laxkuberna ovanpå. Strö över sesamfrön och servera med ingefärsröra och bröd.

Vad tyckte du om receptet?