Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk sommarmat är den här inkokta laxen som serveras med lätt kokta primörer. En god mousselinesås passar fint till.
Skär citronen i skivor. Lägg citron, vatten, salt och dill i en vid kastrull och värm. Sjud i några minuter och lägg sedan i laxen. Låt sjuda några minuter till och ta från värmen. Låt laxen kallna i spadet. Ta upp laxbitarna och låt dem rinna av på hushållspapper.
Skär bort den nedersta, träiga delen av sparrisen. Skär bort blasten och skala morötterna. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i morötterna. Låt dem sjuda i 3-5 minuter, lägg i sparrisen och låt dem sjuda med i några minuter tills de är knappt mjuka.
Ta upp primörerna och låt dem rinna av. Klicka i smör i en kastrull och låt det smälta. Låt primörerna bli glaserade. Lägg upp laxbitarna på ett fat med primörerna bredvid.
Mousselinesås: Smält smöret. Vispa samman äggulor, vatten och citronsaft i en värmetålig skål och ställ den i en kastrull med vatten. Värm försiktigt. Tillsätt det smälta smöret i en tunn stråle medan du vispar. Såsen ska tjockna allteftersom den värms och det smälta smöret tillsätts. Hacka dragon och rör ner den. Krydda. Ta ur vattenbadet. Vispa grädden styv och vänd ner den i såsen.
Recept från Mitt kök