Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Inkokt lax med picklad rödlök och krasse blir saftig och fin då den bara får ligga i den heta lagen och sedan kallna.
Skala och skär moroten i slantar. Skala löken och skär den i klyftor. Blanda morötter och lök med vatten, vinäger, salt och kryddor i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 10 min.
Skär laxen i mindre portionsbitar. Lägg dem i en vid gryta. Häll över koklagen så att den täcker laxen. Koka upp igen och ta sedan grytan från spisen. Låt laxen kallna i lagen. Ställ kallt till servering.
Picklad lök: Skala och strimla löken. Koka upp ättika, socker, vatten och stjärnanis och lägg ner rödlöken. Låt svalna och ställ sedan i kylen ca 30 min.
Låt laxbitarna rinna av och lägg dem på ett serveringsfat. Toppa med picklad lök och garnera med krasse.