Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inkokt lax med picklad rödlök och krasse

Inkokt lax med picklad rödlök och krasse blir saftig och fin då den bara får ligga i den heta lagen och sedan kallna.

Inkokt lax med picklad rödlök och krasse
Inkokt lax med picklad rödlök och krasse
Inkokt lax med picklad rödlök och krasse
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 800 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1morot- liten
  • 0,5gul lök
  • 12 dlvatten
  • 0,5 dlrödvinsvinäger
  • 1,5 tsksalt
  • 5vitpepparkorn
  • 6kryddpepparkorn
  • 1lagerblad

Picklad lök

  • 1rödlök
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 1stjärnanis

Garnering

  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Skala och skär moroten i slantar. Skala löken och skär den i klyftor. Blanda morötter och lök med vatten, vinäger, salt och kryddor i en kastrull. Koka upp och låt ­sjuda ca 10 min.

  2. Skär laxen i mindre portionsbitar. Lägg dem i en vid gryta. Häll över koklagen så att den täcker laxen. Koka upp igen och ta sedan grytan från spisen. Låt laxen kallna i lagen. Ställ kallt till servering.

  3. Picklad lök: Skala och strimla löken. Koka upp ättika, socker, ­vatten och stjärnanis och lägg ner rödlöken. Låt svalna och ställ ­sedan i kylen ca 30 min.

  4. Låt laxbitarna rinna av och lägg dem på ett serveringsfat. Toppa med picklad lök och garnera med krasse.

Vad tyckte du om receptet?