Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
toms Tips
Låt gärna fisken ligga och dra i lagen ett dygn så smakerna hinner komma fram. Laxen blir bara bättre om den till-
lagas 2–3 dagar före serveringstillfället.
Potatiscrèmen går att servera varm i stället för kall. Minska då till 1 dl mjölk.
Skär laxen i 4 bitar à 150 g. Bitarna ska vara ca 5 x 6 cm stora.
Skala och skiva morot och lök. Koka upp ättika, vinäger, socker, vatten och salt. Lägg i grönsaker och kryddor. Låt koka utan lock ca 5 min.
Lägg i fisken och dra kastrullen från plattan. Sätt i en termometer och ta upp fisken när innertemperaturen är 45°. Kyl lagen och fisken var för sig. Häll den kalla lagen över fisken och låt den gärna stå över natten.
Skala potatis och och koka mjuk i vatten tillsammans med en skalad vitlöksklyfta. Låt potatisen rinna och ånga av. Låt svalna något. Mixa mjölken med dill.
Pressa potatisen i en bunke och häll i dillmjölk, olivolja, salt och citronsaft. Låt kallna.