Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Börja kalaset med små friska munsbitar som går utmärkt att mingeläta innan man sätter sig till bords.
Skär laxen i ca 3 cm stora kuber och lägg i en vid kastrull. Skala och skiva pepparroten.
Banka på citrongräset och skär det i grova bitar, skala och klyfta rödlöken. Koka upp vatten med pepparrot, citrongräs, rödlök, ättika, salt och socker i en kastrull.
Häll den heta lagen över laxen. Lägg på locket och låt laxen kallna i lagen.
Skala äpplet. Finstrimla äpple och fänkål på mandolin.
Blanda citronsaft, yoghurt och finriven pepparrot till en dressing. Blanda i fänkål och äpple, salta och peppra.
Servera laxkuberna i små glas med fänkålsslaw på toppen. Strö över senapsfrön och servera.