Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inkokt lax med fänkåls- och äppelslaw

Börja kalaset med små friska munsbitar som går utmärkt att mingeläta innan man sätter sig till bords.

Inkokt lax med fänkåls- och äppelslaw
Inkokt lax med fänkåls- och äppelslaw
Inkokt lax med fänkåls- och äppelslaw

Inkokt lax med fänkåls- och äppelslaw

  • 1 kglax- skinn- och benfi

Lag

  • 1 bitpepparrot- (ca 45 g)
  • 2citrongräs
  • 1rödlök
  • 1 lvatten
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 msksalt
  • 3 mskströsocker

Fänkåls- och äppelslaw

  • 1äpple- rött
  • 1fänkål
  • 1,5 tskcitron- pressad
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 1 mskpepparrot- finriven
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Till dekoration

  • 1 msksenapsfrön- bruna

Gör så här

  1. Skär laxen i ca 3 cm stora kuber och lägg i en vid kastrull. Skala och skiva pepparroten.

  2. Banka på citrongräset och skär det i grova bitar, skala och klyfta rödlöken. Koka upp vatten med pepparrot, citrongräs, rödlök, ättika, salt och socker i en kastrull.

  3. Häll den heta lagen över laxen. Lägg på locket och låt laxen kallna i lagen.

  4. Skala äpplet. Finstrimla äpple och fänkål på mandolin.

  5. Blanda citronsaft, yoghurt och finriven pepparrot till en dressing. Blanda i fänkål och äpple, salta och peppra.

  6. Servera laxkuberna i små glas med fänkålsslaw på toppen. Strö över senapsfrön och servera.

Vad tyckte du om receptet?