Recept av Måns Ranung
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Inkokt lax med dillslungad potatis och gräddfil är god både till vardag och fest. Ättika och dill sätter smaken i denna svenska husmansrätt.
Skär laxen i kuber, ca 3 x 3 cm. Lägg dem i en form. Skala och skär morötter och lök i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt 1 liter vatten, ättika, socker, lagerblad och 1 msk salt och låt koka upp. Häll den kokande lagen över laxen och låt stå ca 15 min.
Skala eventuellt potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering. Låt potatisen rinna av och blanda ner hackad dill och 1 msk smör.
Garnera laxen med den sparade dillen och servera den med grönsaker, dillslungad potatis, gräddfil och sallad.
Recept av Måns Ranung