Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Injera är ett långjäst etiopiskt bröd. Det tar sin tid att göra injerabröd, men det absolut värt det. Du hittar teff- och hirsmjöl i välsorterad butik eller hälsokostaffär.
Smula ner jästen i en bunke.Värm 2 dl vatten till 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Rör i 2 dl teffmjöl. Täck bunken med lock och låt stå i rumstemperatur 2 dagar.
Värm 10 dl vatten till 37°. Blanda ihop 3 dl teffmjöl, hirsmjöl, salt och vattnet till en klumpfri smet. Blanda i surdegssmeten. Låt stå ytterligare 2 dagar.
Ta bort vätskan som ligger överst på smeten. Värm 2 dl vatten till 85°. Häll vattnet i smeten och rör om så att det blandas väl. Låt svalna i rumstemperatur ca 3 timmar.
Värm en plastbelagd stekpanna. Häll ca 1 dl smet i pannan och grädda på ena sidan tills det bildas små hål i injeran. Stjälp upp injeran och låt svalna på en handduk. Förvara injeran i plastpåsar om de inte äts direkt.