Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ingen vanlig leverpastej


Sätt smak på leverpastej med ­rosépeppar, sherrydoftande svamp och sötsyrliga tranbär. Och bjud på läckra äppelchips till.

Ingen vanlig leverpastej

Ingen vanlig leverpastej

Ingen vanlig leverpastej

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 150 gchampinjoner
  • 2 msksmör
  • 45 mskportvin- eller rödvin
  • salt
  • peppar
  • 2 dltranbär- frysta eller lingon
  • 2 mskströsocker
  • 800 gbredbar leverpastej
  • 1 dlvispgrädde
  • 1,5 tskrosépeppar- grovkrossad
  • 12 mskrosépeppar- hel
  • 1 bladgelatin
  • 1,5 dlkalvbuljong- på fond
  • färska örter

Gör så här

  1. Skär svampen i små bitar. Fräs i smöret. Tillsätt vinet. Låt det koka in. Salta och peppra. Låt kallna.

  2. Blanda frysta tranbär och socker i en panna och sjud försiktigt under omrörning tills sockret smält, 1-2 minuter. Låt kallna.

  3. Lägg leverpastejen i en bunke. Rör den mjuk, använd elvisp.

  4. Vispa i grädden, lite i taget. Blanda i krossad rosépeppar och blanda i den kalla svampen, för hand.

  5. Lägg och bred ut 3/4 delen av ­pastejen i formen. Blanda försiktigt resten av pastejen med tranbären och bred över.

  6. Garnera med de hela rosépepparkornen. Ställ kallt.

  7. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter, se anvisning på förpackningen.

  8. Koka upp buljongen i en liten panna. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i buljongen. Låt svalna, men inte stelna.

  9. Fördela buljongen över pastejen. Låt stå kallt och stelna. Täck med plastfilm och ställ kallt över natten.

  10. Garnera med örter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök