Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt smak på leverpastej med rosépeppar, sherrydoftande svamp och sötsyrliga tranbär. Och bjud på läckra äppelchips till.
Skär svampen i små bitar. Fräs i smöret. Tillsätt vinet. Låt det koka in. Salta och peppra. Låt kallna.
Blanda frysta tranbär och socker i en panna och sjud försiktigt under omrörning tills sockret smält, 1-2 minuter. Låt kallna.
Lägg leverpastejen i en bunke. Rör den mjuk, använd elvisp.
Vispa i grädden, lite i taget. Blanda i krossad rosépeppar och blanda i den kalla svampen, för hand.
Lägg och bred ut 3/4 delen av pastejen i formen. Blanda försiktigt resten av pastejen med tranbären och bred över.
Garnera med de hela rosépepparkornen. Ställ kallt.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter, se anvisning på förpackningen.
Koka upp buljongen i en liten panna. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i buljongen. Låt svalna, men inte stelna.
Fördela buljongen över pastejen. Låt stå kallt och stelna. Täck med plastfilm och ställ kallt över natten.
Garnera med örter.
Recept från Mitt kök