Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ingefärssill med citrongräs

Bjud på en riktigt läcker sill i en lag med milt citrongräs, het jalapeño, härlig ingefära och ett knippe koriander.

Ingefärssill med citrongräs
Ingefärssill med citrongräs
Ingefärssill med citrongräs
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4saltsillfiléer- urvattnade
  • 0,5 dlättiksprit
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 0,5citrongräs
  • 0,5jalapeño
  • 2 cmingefära
  • 1 knippakoriander- litet

Gör så här

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.

  2. Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar.

  3. Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp.

  4. Skiva citrongräset och jalapeñon tunt.

  5. Skala och skiva ingefäran tunt.

  6. Varva sillbitarna, med citrongräs, jalapeño, ingefära och koriander i en glasburk. Häll på lagen och låt sillen dra ett par timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök