Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på en riktigt läcker sill i en lag med milt citrongräs, het jalapeño, härlig ingefära och ett knippe koriander.
Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar.
Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp.
Skiva citrongräset och jalapeñon tunt.
Skala och skiva ingefäran tunt.
Varva sillbitarna, med citrongräs, jalapeño, ingefära och koriander i en glasburk. Häll på lagen och låt sillen dra ett par timmar.
Recept från Mitt kök