Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ingefärsmarinerad frukt

Ingefärsmarinerad frukt
Ingefärsmarinerad frukt
Ingefärsmarinerad frukt
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 1 dlsocker- ca
  • 4 mskvatten
  • 1 dlhasselnötter- rostade hackade
  • 2 msklime- pressad
  • 0,5 tskingefära- riven färsk
  • 2blodgrape
  • 2kiwi

Gör så här

  1. Smält 1/2 dl socker med 1 msk vatten i en kastrull tills det blir gyllenbrunt och karamelliserat.

  2. Häll över 1 dl rostade hasselnötter på ett bakplåtspapper. Låt svalna och hacka sedan grovt.

  3. Blanda 3 msk vatten med 3 msk strösocker, 2 msk pressad lime och 1/2 tsk riven färsk ingefära.

  4. Skala 2 blodgrapefrukt med kniv och skär sedan ut hinnfria grapefruktfiléer. Skala och skiva 2 kiwi.

  5. Blanda grape och kiwi med ingefärsmarinaden. Toppa frukten med hackade nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök