Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ingefärskyckling med kokosris

Riset har kokats i kokosmjölk och lite vatten. Det ska var krämigt, ­så koka det inte för länge.

Ingefärskyckling med kokosrisIngefärskyckling med kokosrisIngefärskyckling med kokosris
Het ingefärskyckling med vitlök, lime, spansk peppar och sweet chilisås. Foto: Ulrika Pousette

Ingefärskyckling

  • 34kycklingfiléer- 500 g
  • 2vitlöksklyftor- skivade
  • 2 mskingefära- färsk hackad
  • 1röd chili- t ex spansk peppar, urkärnad och strimlad
  • 2 mskjapansk soja
  • 1 burkkokosmjölk- lätt 400 ml
  • rapsolja
  • salt
  • 300 gbroccoli- färsk
  • 3 dljasminris

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i tunna skivor. Ansa broccolin och dela i buketter. Skiva stjälken.

  2. Stek kycklingskivorna i 1 msk rapsolja ca 5 min runt om. Krydda med 1 tsk salt, 2 msk ingefära och chili.

  3. Ta upp kycklingen och stek broccolin ca 3 min. Blanda ner kycklingen och tillsätt vitlöken. ­Blanda ner sojan.

  4. Koka riset i kokosmjölk och ­vatten ca 15 min. Servera ingefärskycklingen med kokosris och lite extra soja.

Vad tyckte du om receptet?