Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dessa kakor är syrligt goda. Dubbla mördegskakor med en syrlig ingefärskräm mellan.
Hacka smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna och äggulan tills det blir en deg. Lägg sedan degen i kylen i plastpåse eller täck med folie i cirka 30 minuter.
Kakorna ska gräddas i cirka 10 minuter beroende på storlek, tjocklek och smaksättning. Kakorna ska knappt få färg, men vara genomgräddade. Låt dem svalna på plåten och för sedan över dem till ett galler och slutligen ska de förvaras i en lufttät burk.
Blanda mördegen snabbt med sirap och ingefära.
Smaka av degen - vilken styrka ingefärssmaken ska ha är individuell.
Kavla ut degen och tryck med hjälp av en rund form eller ett glas ut kakor. Lägg dem på en plåt. Låt dem vila kallt övertäckta med plast i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått lite färg. Låt dem svalna på galler.
Fyllning
Blanda alla ingredienser.
Lägg en klick philadelphiakräm mellan två kalla kakor och tryck till.
Recept från Mitt kök