Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ingefärsgravad lax. Skär upp laxen strax före servering så håller den sig saftig och fin.
Blanda socker och salt. Lägg laxen i en djup form och massera in gravningsblandningen, ingefära och peppar på båda sidorna av laxen.
Grovhacka dillen och strö den över laxen. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur ca 3 timmar. Ställ sedan laxen i kylen ca 12 timmar.
Honungssenapsås: Blanda senap, honung, vinäger, socker, salt och peppar. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under omrörning. Rör ner dillen.
Ta ut laxen ur kylen. Häll bort vätskan som bildats och lägg den i en ren form. Täck med plastfolie och låt grava vidare i kylen 2 dygn.
Skär laxen i tunna skivor vid servering. Garnera med citronskal och dill. Servera med honungssenapssås.