Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ingefärsdoftande rotfruktssallad

Många olika rotfrukter gör fatet färgstarkt och efter rostningen blandas de med en mild dressing.

Ingefärsdoftande rotfruktssallad
Ingefärsdoftande rotfruktssallad
Ingefärsdoftande rotfruktssallad

Ingredienser

  • 2 kgrotfrukter- potatis, blå kongo, gulbetor, morötter, palsternackor
  • 2rödlök
  • 1 mskflingsalt
  • 2 krmpeppar
  • 2vitlöksklyfta
  • 0,5 dlsvarta oliver
  • 0,5 dlolivolja

Ingefärsdressing

  • 1 mskgräslök
  • 2vitlöksklyfta
  • 2 tskingefära- riven färsk
  • 1 mskdijonsenap
  • 2 mskvitt vin- går även bra med äppelcidervinäger
  • 2 mskhonung
  • 0,75 dlolivolja
  • 0,5 dlmajonnäs

Servering

  • 1 pktrucolasallad
  • 1 burkcocktailkapris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna och löken i bitar och blanda med salt, peppar, krossad vitlök, oliver och olivolja. Rosta grönsakerna i långpanna i ugnen 40–50 min.

  2. Finhacka gräslök, pressa vitlök och riv ingefära till dressingen. Vispa samman detta med senap, vinäger, honung och olja och slutligen med majonnäs.

  3. Låt rotfrukterna svalna lite och blanda dem med dressingen.

  4. Vänd ner rucolan och servera salladen varm eller kall med lite extra oliver och cocktailkapris.

Vad tyckte du om receptet?