Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ingefärschoklad med vispad grädde

Ingefäran ger skön hetta och fräschör till den söta chokladen. Syltad ingefära finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingefärschoklad med vispad grädde
Ingefärschoklad med vispad grädde
Ingefärschoklad med vispad grädde

Ingredienser

  • 0,5vaniljstång
  • 200 gchoklad- mörk
  • 2ingefära- bitar, syltad (ca 15 g)
  • 1 tskkanel- mald
  • 6 dlvatten

Tillbehör

  • 1 dlmellangrädde
  • kanel- mald

Gör så här

  1. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Grovhacka chokladen och ingefäran.

  2. Blanda vaniljstång, vaniljfrön, choklad, ingefära, kanel och vatten i en kastrull. Låt sjuda ca 2 min.

  3. Ta upp vaniljstången. Mixa drycken slät med mixerstav. Sila och häll upp i muggar.

  4. Servera drycken varm med lättvispad grädde och lite mald kanel på toppen.

Vad tyckte du om receptet?