Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
20 min + tid att kallna
På mormors tid lade man in päron i ingefära, en smaksättning som passar lika bra till äpplen. Ett par stänk calvados i lagen förhöjer smaken ytterligare.
Skala, kärna ur och halvera äpplena. Lägg halvorna i citronvatten (ca 1 msk till 1 liter vatten) så att de inte mörknar.
Blanda äppeljuice, ingefära, strösocker och calvados till lagen i en kastrull. Låt lagen sjuda några minuter innan äpplena läggs i.
Sjud äpplena tills fruktköttet mjuknat. Ta upp äppelhalvorna och låt lagen svalna. Häll den därefter över äpplena.
Servera äpplena väl kylda i sin lag tillsammans med krusmynta eller citronmeliss. En klick grädde smaksatt med calvados är gott till.