Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ingefärsäpplen från Kivik

20 min + tid att kallna

På mormors tid lade man in päron i ingefära, en smaksättning som passar lika bra till äpplen. Ett par stänk calvados i lagen förhöjer smaken ytterligare.

Ingefärsäpplen från Kivik
Ingefärsäpplen från Kivik
Ingefärsäpplen från Kivik

Ingredienser

  • 8cox orange

Sockerlag

  • 1 läppeljuice- färskpressad, (Årets Skörd, Kiviks musteri)
  • 1 mskingefära- finhackad
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskcalvados

tillbehör

  • 1krusmynta- eller citronmeliss

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och halvera äpplena. Lägg halvorna i citronvatten (ca 1 msk till 1 liter vatten) så att de inte mörknar.

  2. Blanda äppeljuice, ingefära, strösocker och calvados till lagen i en kastrull. Låt lagen sjuda några minuter innan äpplena läggs i.

  3. Sjud äpplena tills fruktköttet mjuknat. Ta upp äppelhalvorna och låt lagen svalna. Häll den därefter över äpplena.

  4. Servera äpplena väl kylda i sin lag tillsammans med krusmynta eller citronmeliss. En klick grädde smaksatt med calvados är gott till.

Vad tyckte du om receptet?