Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ingefärs- och honungsgrillade revbenspjäll

Enkelt recept på honungsglaserade revbensspjäll med ingefära och vitlök som går snabbt att tillaga i ugnen.

Ingefärs- och honungsgrillade revbenspjäll
Ingefärs- och honungsgrillade revbenspjäll
Ingefärs- och honungsgrillade revbenspjäll
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 2 kgrevbensspjäll- tunna
  • 1 dlhonung- flytande
  • 4 mskketchup
  • 1 mskkalvfond
  • 3 mskingefära- riven färsk
  • 12vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela revbenen ett och ett (då får de mer smak runt om) och lägg dem i en långpanna.

  2. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över revbenen och blanda väl. Salta och peppra.

  3. Grilla i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter. Vänd revbenen efter halva tiden så de får fin färg på bägge sidor.

  4. Vill man anstränga sig extra är det gott att lägga dem på kolgrill ute de sista minuterna före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök