Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ingefärs- och gurkdipp

Servera dippen till t ex kokta kalla musslor, ostron eller räkor.

Ingefärs- och gurkdipp
Ingefärs- och gurkdipp
Ingefärs- och gurkdipp
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5gurka
  • 4 msklime- pressad
  • 3 mskolivolja
  • 2 mskingefära- finriven
  • 2 tsksesamolja

Garnering

  • 12 tsksesamfrön- svarta

Gör så här

  1. Blanda limesaft, olivolja,  ingefära och sesamolja. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min. Sila genom finmaskig sil.

  2. Tärna gurkan smått. Vänd ner gurkan i såsen och strö över sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?