Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmuffins med ingefära

Chokladmuffins med härligt sting av ingefära. Ringla gärna lite av ingefärslagen över de nygräddade muffinsen.

Chokladmuffins med ingefära
Chokladmuffins med ingefära
Chokladmuffins med ingefära
Ingefärs- och chokladmuffins Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 6ingefära- bitar syltad
  • 50 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 1,75 dlströsocker
  • 4ägg
  • 4 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º.

  2. Sätt ut 6 stora muffinsformar av papper i en muffinsplåt.

  3. Skär ingefäran i små tärningar. Hacka chokladen grovt.

  4. Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt emellan. Blanda ner mjölet blandat med bakpulver. Vänd ner ingefära och choklad. Fördela smeten i muffinsformarna.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt muffinsen svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?