Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indonesisk köttfärs i salladsblad

Stekt, kryddad köttfärs serverad i salladsskål.

Indonesisk köttfärs i salladsbladIndonesisk köttfärs i salladsbladIndonesisk köttfärs i salladsblad

Ingredienser

  • 250 gnötfärs (10 %)
  • 0,5 msksmör
  • 200 gvitkål- strimlad
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 mskketjap manis- söt soja
  • 1 mskketchup
  • 2 tskingefära- färsk riven
  • 0,5 tsksambal oelek
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 1 huvudisbergssallad- knutet

Servera med

  • 4 medelstorapotatisar- ugnsstekta potatisklyftor
  • 1tomatsalsa

Gör så här

  1. Bryn färsen i smör.

  2. Tillsätt vitkålen och låt den fräsa med ett tag.

  3. Pressa över vitlöken och tillsätt soja, ketchup, ingefära, sambal oelek, persilja och salt. Blanda och fortsätt att fräsa ihop röran.

  4. Plocka bort bladen från ett isbergshuvud och försök att behålla dem hela. Lägg köttfärsen i salladsbladsskålen och servera med tomatsalsa och ugnsstekta potatisklyftor.

Vad tyckte du om receptet?