Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 14g
Protein: 30g
Kolhydrater: 0g
Recept på indiska lammjärpar med linser. Praktiskt att göra hela rätten i en panna. Med kokta linser i järparna blir de extra matiga och saftiga.
Skala och finhacka löken. Häll av och skölj linserna. Mosa 1 dl av dem i en skål.
Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala. Forma små järpar av färsen och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
Stek järparna runt om i en stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 3 min. Tillsätt löken och låt fräsa med tills den blivit mjuk, ca 3 min. Strö över 1 msk garam masala och låt fräsa med 1 minut. Tillsätt tomater och 2 msk fond och rör om. Låt småputtra under lock ca 10 min.
Rör ner linser och spenat och låt koka upp. Servera järpar och sås med ris eller couscous.