Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indiska lammfärsspett med lime, vitlök & persikoraita

I stället för att göra spett av färsen kan man forma 12 köttfärsbiffar och steka dem ca 5 minuter per sida i stekpanna, eller grilla dem.

Indiska lammfärsspett med lime, vitlök & persikoraitaIndiska lammfärsspett med lime, vitlök & persikoraitaIndiska lammfärsspett med lime, vitlök & persikoraita

Ingredienser

  • 500 glammfärs- eller blandfärs
  • 0,75 dlhavregryn
  • 0,75vatten
  • 1 mskpotatismjöl
  • 1ägg
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 140 gbacon- finhackad
  • 2 dlsalladslökar- strimlade
  • 2chili- färska hackade
  • 1lime- rivet skal och saft
  • 1 tskgaram masala
  • 1 tsksalt
  • 2 krmpeppar
  • 2 tskkinesisk soja- eller olja

Raita

  • 2 dlmatlagningsyoghurt
  • 1 tskmynta- torkad
  • 2 tsksvarta senapsfrön
  • 1 tsksesamolja
  • 1persika- eller nektarin hackad
  • 2 krmsalt

Servera med

  • 4 dlris- kokt, blandat med ljusa russin, rivna morötter med citronvinägrett och svarta oliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° eller tänd utegrillen.

  2. Blanda havregryn och vatten. Låt det svälla 10 minuter. Tillsätt potatismjöl och ägg. Blanda.

  3. Kör vitlök, bacon, purjolök och chili i en matberedare. Tillsätt lammfärs, lime, garam masala, salt, peppar och havregrynsblandningen och kör snabbt ihop det. Forma 8 avlånga biffar och trä upp dem på grillspett.

  4. Om de ska stekas i ugn: Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem lätt med soja. Stek i 12 minuter. Om de ska grillas: Pensla dem med olja och lägg dem på grillen ca 15 minuter, snurra dem under tiden.

  5. Raita: Blanda yoghurt och mynta. Stek senapsfrön i olja tills de börjar poppa. Blanda ner dem i såsen tillsammans med resten av ingredienserna.

  6. Servera spetten med persikoraita, kokt ris blandat med ljusa russin och morotssallad.

Vad tyckte du om receptet?