Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blandningen av kryddor är hemligheten i indisk matlagning. Den kallas ”masala”, som betyder just blandning. En masala kan variera i det oändliga, men grundmasalan kallas för garam masala, och är för oss nordbor den mest vanliga. De här indiska lammfärsbollarna är kryddiga, men milda i smaken. Servera tillsammans med ris, gärna basmatiris.
Köttbollarna: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör utan att det tar färg. Låt de torra kryddorna fräsa med mot slutet. Ta från värmen och låt kallna.
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt dra cirka 10 minuter.
Blanda alla ingredienser till färsen.
Forma färsen till 16 bollar. Bryn dem i smör i en stekpanna. Ställ åt sidan.
Såsen: Fräs vitlök, ingefära och torkade kryddor sakta i smör i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, vatten och chutney. Koka ihop cirka 10 minuter under lock.
Lägg i köttbollarna och koka dem sakta i såsen cirka 10 minuter. Vänd dem någon gång under tiden.
Blanda i russin när ett par minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och peppar. Strö över strimlad chilifrukt och koriander.
Recept från Mitt kök