Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på indiska köttbullar med kryddig tomatsås. De äggstekta tortillabröden påminner om det indiska brödet roti och är godast nystekta men går även att steka i förväg och hålla varma i folie. Komplettera gärna med pickles och såser som ger lite extra hetta.
Skala och mixa ingefära, lök och vitlök till en pasta. Blanda färsen med kryddpastan, ägg, salt och peppar. Forma till köttbullar.
Sås: Skala och skär morötter, lök och vitlök i små tärningar. Ansa och tärna sellerin.
Fräs grönsakerna i olja i en gryta. Tillsätt tomater, garam masala, buljongtärning, sesamolja, honung och salt. Koka såsen utan lock ca 10 min.
Stek köttbullarna runt om i olja i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dem i såsen och koka ca 5 min.
Tortillabröd: Vispa upp ägget. Doppa tortillabröden i ägget och stek dem i olja i en stekpanna ca 1 minut på varje sida.
Servera köttbullarna med sås, tortillabröd, ris, yoghurt och grönsaker.