Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Torsken rimmas i förväg och får därefter puttra i en kryddig, krämig kokossås med indiska smaker. Allt sköter sig självt – supersmidigt och enkelt!
Sätt ugnen på 200°. Strö 1 tsk salt över fisken.
Skala och finskiva löken. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skölj av linserna i vatten. Halvera tomaterna.
Lägg lök och blomkål i en stor, ugnssäker form. Strö över 2 msk av kryddmixen, curry, 2 msk olja och 1/2 tsk salt. Blanda om och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Ta formen ur ugnen och lägg på fisken. Strö över den resterande kryddmixen, kokosgrädde och 1 dl vatten. Fördela spenat och linser runtom och rör runt lite. Tryck ner spenaten i såsen. Strö över tomaterna.
Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills fisken är klar.
Ta ut formen och pressa över lime. Värm chapatibröden i ugnen ca 3 min.
Servera fisken med limeklyftor och varma bröd.
Passar perfekt till helgens bjudmiddag då det är snabbgjort och allt görs i en form. Servera gärna en sallad till.