Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk tikka-torsk i krämig kokoscurry

Torsken rimmas i förväg och får därefter puttra i en kryddig, krämig kokossås med indiska smaker. Allt sköter sig självt – supersmidigt och enkelt! 

Indisk tikka-torsk i krämig kokoscurry
Indisk tikka-torsk i krämig kokoscurry
Indisk tikka-torsk i krämig kokoscurry
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gtorskfilé- färsk, gärna ryggfilé i portionsbitar
  • 1 tsksalt- + 2 krm
  • 1gul lök
  • 400 gblomkål
  • 1 förpfärdigkokta linser- t ex Zetas ekologiska linser (380 g)
  • 250 gkörsbärskvisttomater
  • 2 msksmör- eller rpsolja
  • 1 påsetikka masalakrydda- 40 g
  • 0,5 mskcurry
  • 1 burkkokosgrädde- (400 ml)
  • 70 gbabyspenat
  • 0,5lime

TILL GARNERING & SERVERING

  • 1limeklyftor
  • chapatibröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Strö 1 tsk salt över fisken.

  2. Skala och finskiva löken. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skölj av linserna i vatten. Halvera tomaterna.

  3. Lägg lök och blomkål i en stor, ugnssäker form. Strö över 2 msk av kryddmixen, curry, 2 msk olja och 1/2 tsk salt. Blanda om och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Ta formen ur ugnen och lägg på fisken. Strö över den resterande kryddmixen, kokosgrädde och 1 dl vatten. Fördela spenat och linser runtom och rör runt lite. Tryck ner spenaten i såsen. Strö över tomaterna.

  5. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills fisken är klar.

  6. Ta ut formen och pressa över lime. Värm chapatibröden i ugnen ca 3 min.

  7. Servera fisken med limeklyftor och varma bröd.

TIPS!

  1. Passar perfekt till helgens bjudmiddag då det är snabbgjort och allt görs i en form. Servera gärna en sallad till.

Vad tyckte du om receptet?