Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tandoorikyckling - recept på enkel gratäng

Så lagar du saftig, smakrik gratäng på tandoorikryddad kyckling.

Tandoorikyckling - recept på enkel gratäng
Tandoorikyckling - recept på enkel gratäng
Tandoorikyckling - recept på enkel gratäng
FOTOGRAF THOMAS CARLÉN

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer
  • 1 msksmör
  • 1,5 tsksalt
  • 3 dlcreamy coconut milk- extra
  • 1 dlcurrypasta- tandoori indisk, Patak's
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)

Till serveringen

  • basmatiris- kokt
  • mango chutney
  • gurka
  • sallad
  • naanbröd

Gör så här

  1. Skär och dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta.

  2. Vispa samman kokosmjölk, tandoori currypasta och majsstärkelse i en skål. Häll blandningen över kycklingen. Ställ in formen i nedre delen av ugnen, 225 grader, cirka 25 minuter tills filéerna är genomstekta. Ös såsen över kycklingen ett par gånger under stekningen.

  3. Servera med kokt basmatiris, mango chutney, gurkbitar, strimlad sallad och varmt naanbröd att suga upp den goda såsen med.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök