Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk linssoppa

Torkade, röda linser är goda att göra soppa på.

Indisk linssoppa
Indisk linssoppa
Indisk linssoppa
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 stormorot
  • 2potatisar- av fast sort
  • 2 stjälkarselleri
  • 0,5blomkålshuvud
  • solrosolja
  • 1 tskbruna senapsfrön
  • 2 tskspiskumminfrön- hela
  • 1 tskgaram masala
  • 1 tskchilipulver
  • 2 mskingefära- färsk, finhackad
  • 1 burkkokosmjölk- 400 ml
  • 1,2 lvatten
  • 2 tärningargrönsaksbuljong
  • 1 dllinser- torkade röda
  • 0,5 dlsultanrussin
  • 1 påsebabyspenat- 65 g
  • 1 krukakoriander
  • salt

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Skala morot och potatis och skär i mindre bitar. Strimla sellerin. Dela blomkålen i buketter.

  2. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i olja utan att det tar färg. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med en stund. Blanda i potatis och blomkål.

  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljong. Koka i 10–15 minuter under lock. Blanda i linser och russin och fortsätt koka i cirka 8 minuter.

  4. Vänd ner spenat och hackad koriander. Smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök