Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk linssoppa med spenat och tomat

Recept på lättlagad indisk linssoppa med spenat och tomat. Enklaste och bästa vintersoppan med sin varma, mustiga och kryddiga smak. Snäll mot plånboken dessutom.

Petra Lindstrand
Indisk linssoppa med spenat och tomat
Indisk linssoppa med spenat och tomat
Indisk linssoppa med spenat och tomat
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2,5 dlröda linser
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 300 gmorötter
  • 2 mskrapsolja
  • 2 mskgaram masala
  • 0,5 mskcurry
  • 1 burkkrossade tomater- (400 g)
  • 1,5 lvatten
  • 3grönsaksbuljongtärningar
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 100 gbabyspenat

Tillbehör:

  • 2 dlkokosmjölk
  • 2naanbröd

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötterna.

  2. Fräs lök, vitlök och morötter i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt garam masala och curry och fräs ca 1 minut. Rör i linser och krossade tomater. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan sjuda under lock ca 20 min tills linserna är mjuka.

  3. Blanda ner citronsaften i soppan och krydda med salt. Rör i spenaten.

  4. Häll upp soppan i skålar och ringla över kokosmjölk. Servera med naanbröd.

Vad tyckte du om receptet?

KÖKSTIPSET!

Späd med lite extra vatten om den blir för tjock i konsistensen. Naanbröd köper du färdiga i matbutiken