Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Du kan även laga denna gryta av nötkött eller kyckling. Använder du nötkött som högrev behöver grytan kanske puttra längre innan du tillsätter grädden och mer grönsaker. Smaka av och känn om köttet är mört.
Skala och finhacka två lökar och vitlöksklyftorna. Skär köttet i strimlor eller kuber.
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta eller traktörpanna. Tillsätt köttet och fräs tills köttet får brun yta. Salta en aning. Blanda ner kryddorna och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt vatten, grönsaksbuljongtärning och tomatpuré. Låt puttra under lock cirka 30 minuter.
Skala och skiva de resterande lökarna, skär paprikan i strimlor och tomaterna i klyftor. Fräs några minuter i olja, till grönsakerna mjuknat.
Tillsätt grönsakerna, grädde och tomaterna i klyftor till grytan och låt puttra cirka 5 minuter.
Servera med ris och naanbröd.
Recept från Mitt kök