Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk kikärtsgryta med potatis & blomkål

En vegetarisk favorit! Knapriga papadums smakar gott till.

Indisk kikärtsgryta med potatis & blomkål
Indisk kikärtsgryta med potatis & blomkål
Indisk kikärtsgryta med potatis & blomkål
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 2vitlöksklyftor
  • 1gul lök
  • 3 cmingefära- färsk
  • 4potatisar
  • 2morötter
  • 0,5blomkålshuvud
  • 2 msksmör
  • 2 mskrapsolja
  • 1 mskcurrypulver- Madras
  • 12 tskgurkmeja
  • 1 burkkokosmjölk- 400 g
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1 burkkikärter- kokta, 400 g
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • mandelspån- rostat
  • koriander- färsk

Till servering

  • 1 förppapadums- cirka 110 g

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlök, gul lök och ingefära. Skala och skär potatis och morötter i bitar respektive skivor. Dela blomkålshuvudet i buketter.

  2. Fräs vitlök, lök och ingefära i en gryta med smör och olja i cirka 3 minuter. Tillsatt curry och gurkmeja och rör om. Vänd ner potatis, morötter och blomkåls­buketter. Späd med kokosmjölk och smula ner grönsaksbuljongtärningen. Låt grytan koka i cirka 15 minuter på svag värme.

  3. Skölj kikärterna i kallt vatten och tillsätt dem i grytan. Smaka av med salt och peppar.

  4. Garnera grytan med mandels­pån och koriander. Fritera papadums enligt anvisningar på förpackningen och servera till grytan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök