Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Het indisk kycklinggryta smaksatt med gurkmeja och röd och gul curry. Servera med papadambröd, ananas, jordnötter och bananchips.
Koka riset enligt förpackningen och tillsätt gurkmejan. Gör under tiden sötpotatisen.
Sätt ugnen på 225 grader, skär sötpotatisen i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och sätt in i ugnen cirka 15 minuter, vänd potatisen efter halva tiden, ta ut potatisen och strö över salt.
Strimla kycklingen och stek den i olja, salta lätt. Häll över kokosmjölken och rör i den röda curryn, koka upp och låt småputtra några minuter.
Häll av kikärterna, skala och hacka löken grovt, fräs löken och kikärterna i olja, tillsätt curry.
Servering: Lägg upp riset i portionsskålar, lägg i sötpotatis, kyckling, kikärter och dela ananasen på längden och skär i skivor och lägg i. Servera med papadambröd, jordnötter och bananchips. Garnera med solrosskott.
Recept från Mitt kök