Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk gryta med röda linser, kokos, sötpotatis och spenat

Recept på indisk linsgryta med kokos. En mustig och smakrik gryta med varm toner av indiska kryddor. Grytan kan ätas som den är men blir extra matig om den serveras med basmatiris och naanbröd. Bli inte rädd för mängden ingredienser – grytan är både snabb och enkel att göra.

Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Indisk gryta med röda linser, kokos, sötpotatis och spenat
Indisk gryta med röda linser, kokos, sötpotatis och spenat
Indisk gryta med röda linser, kokos, sötpotatis och spenat
Indisk linsgryta med kokos och sötpotatis. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3 dlröda linser- okokta
  • 300 gsötpotatis
  • 1gul lök
  • 4vitlöksklyftor
  • 2 mskrapsolja- eller kokosolja
  • 2 mskingefära- färsk, finhackad
  • 1 mskgurkmeja- mald
  • 2 tskcurry
  • 1 tskgaram masala
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 0,5 tskkoriander- mald
  • 0,5 tskchilipulver
  • 1 burkkrossade tomater- (400 g)
  • 7,5 dlvatten
  • 1,5grönsaksbuljongtärning
  • 2,5 dlkokosmjölk
  • 50 gbabyspenat
  • 1 msklime- pressad
  • 1,5 tsksalt
  • 1 dlnaturell yoghurt

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i 2–3 min. 

  2. Tillsätt ingefära och kryddor och fräs i ytterligare ca 1 min.

  3. Tillsätt linser, sötpotatis, krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock i ca 20 min tills linserna är mjuka och sötpotatisen genomkokt.

  4. Blanda ner kokosmjölk, spenat och limesaft i grytan. Värm upp och krydda med salt.

  5. Rör ner yoghurten och blanda lite försiktigt så att grytan blir melerad.

  6. Garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?