Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk gryta med kyckling & kikärter

Indisk gryta med kyckling & kikärter
Indisk gryta med kyckling & kikärter
Indisk gryta med kyckling & kikärter
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfilé
  • 3 msksmör
  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 0,5röd chili
  • 2 cmingefära- färsk
  • 0,5 tskbruna senapsfrön
  • 0,5spiskummin- hel
  • 0,5 tskgurkmeja
  • 0,5 tskgaram masala
  • 1 tskspiskummin- malen
  • 0,5 tskkoriander- malen
  • salt
  • peppar
  • 2 dlvispgrädde
  • 380 gkikärter- kokta

Till garnering

  • 1koriander- färsk, grovhackad

Servera med

  • basmatiris- kokt
  • gurkstavar
  • mango chutney
  • yoghurt

Gör så här

  1. Skär kycklinglårfiléerna i tärningar. Bryn köttet i hälften av smöret i en stekpanna. Skölj ur pannan med 1⁄2 dl vatten. Lägg över i en gryta.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och finhacka ingefäran. Fräs senapsfrön och spiskummin i stekpannan med resten av smöret, 1 minut. Tillsätt lök, vitlök, chili och ingefära. Låt det fräsa någon minut under omrörning. Lägg över i grytan.

  3. Tillsätt gurkmeja, garam masala, malen spiskummin, mald koriander, salt och grädde. Tillsätt avsköljda kikärter. Rör om och låt grytan sjuda, 10–15 minuter. Smaka av grytan med salt och peppar. Garnera med färsk koriander.

  4. Servera grytan med kokt basma- tiris, gurkstavar, mango chutney och yoghurt

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök