Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skär kycklinglårfiléerna i tärningar. Bryn köttet i hälften av smöret i en stekpanna. Skölj ur pannan med 1⁄2 dl vatten. Lägg över i en gryta.
Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och finhacka ingefäran. Fräs senapsfrön och spiskummin i stekpannan med resten av smöret, 1 minut. Tillsätt lök, vitlök, chili och ingefära. Låt det fräsa någon minut under omrörning. Lägg över i grytan.
Tillsätt gurkmeja, garam masala, malen spiskummin, mald koriander, salt och grädde. Tillsätt avsköljda kikärter. Rör om och låt grytan sjuda, 10–15 minuter. Smaka av grytan med salt och peppar. Garnera med färsk koriander.
Servera grytan med kokt basma- tiris, gurkstavar, mango chutney och yoghurt
Recept från Mitt kök