Allt om Mat / Recept / Indisk fisksoppa - fisk och curry i en fantastisk kombination
Indisk fisksoppa - fisk och curry i en fantastisk kombination
4 personer
30 minuter
(Betyg: 4,1 · 100 röster)
Indisk fisksoppa är lättlagat, perfekt att göra till många - och snällt för plånboken! Fisk och curry är en god kombo, och dill och vinäger ger soppan fräsch friskhet. Att blanda dill med spenat är vanligt i Indien.
Recept på en fantastisk indisk fisksoppaFoto: Ulrika Pousette
(Betyg: 4,1 · 100 röster)
Ingredienser
4personer
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2morötter
1fänkålsstånd
1purjolök
3potatisar- fasta
1 msksmör
2 klyftorvitlök
2 tskcurry
1 tskgurkmeja
1 lvatten
1 mskvitvinsvinäger
3 tärningarhönsbuljong- eller grönsaksbuljongtärningar
1,5 dlvispgrädde
400 gsejfilé- eller torskfilé
2 dlsojabönor
50 gbabyspenat- färsk
200 gräkor- skalade
1 mskdill- fryst
Tillbehör
naanbröd
1 dlmatyoghurt
dill
Gör så här
Skala morötterna, skär morötter, fänkål, purjolök och potatis i bitar. Fräs dem i smör och pressa i vitlöken. Strö över curry och gurkmeja.
Häll på vatten och vinäger. Tillsätt buljongtärningarna. Sjud ca 10 min under lock. Rör ner grädden.
Skär fisken i bitar. Lägg i fisk och sojabönor. Sjud ca 3 min, vänd ner spenat, räkor och dill. Servera med varma naanbröd. Toppa med matyoghurt och dill.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,1 · 100 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!