Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk fisksoppa - fisk och curry i en fantastisk kombination

Indisk fisksoppa är lättlagat, perfekt att göra till många - och snällt för plånboken!  Fisk och curry är en god kombo, och dill och vinäger ger soppan fräsch friskhet. Att blanda dill med spenat är vanligt i Indien.

Indisk fisksoppa - fisk och curry i en fantastisk kombinationIndisk fisksoppa - fisk och curry i en fantastisk kombinationIndisk fisksoppa - fisk och curry i en fantastisk kombination
Recept på en fantastisk indisk fisksoppa Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2morötter
  • 1fänkålsstånd
  • 1purjolök
  • 3potatisar- fasta
  • 1 msksmör
  • 2 klyftorvitlök
  • 2 tskcurry
  • 1 tskgurkmeja
  • 1 lvatten
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 3 tärningarhönsbuljong- eller grönsaks­buljongtärningar
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 400 gsejfilé- eller torskfilé
  • 2 dlsojabönor
  • 50 gbabyspenat- färsk
  • 200 gräkor- skalade
  • 1 mskdill- fryst

Tillbehör

  • naanbröd
  • 1 dlmatyoghurt
  • dill

Gör så här

  1. Skala morötterna, skär morötter, fänkål, purjolök och potatis i bitar. Fräs dem i smör och pressa i vitlöken. Strö över curry och gurkmeja.

  2. Häll på vatten och vinäger. Tillsätt buljongtärningarna. Sjud ca 10 min under lock. Rör ner grädden.

  3. Skär fisken i bitar. Lägg i fisk och sojabönor. Sjud ca 3 min, vänd ner spenat, räkor och dill. Servera med varma naanbröd. Toppa med matyoghurt och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!