Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk färsgratäng

Indisk färsgratäng är en lite annorlunda färsrätt med russin, mango chutney och curry. Den sköter sig själv i ugnen medan du tar hand om gästerna! De goda tillbehören spelar stor roll för hela smakupplevelsen.

Indisk färsgratäng
Indisk färsgratäng
Indisk färsgratäng
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 kgnötfärs
  • 2gula lökar
  • 2 mskrapsolja
  • 2formbrödsskivor
  • 1 dlvatten
  • 2 mskrussin
  • 2 mskättiksprit- (12 %)
  • 2 mskaprikosmarmelad
  • 2 mskmango chutney- stark
  • 2 mskcurry
  • 1 msksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3ägg
  • 3 dlmjölk

Tillbehör

  • ris
  • salladskål
  • banan
  • gurka
  • mango chutney- extra

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka löken. Bryn färs och lök i oljan i en gryta.

  2. Smula sönder brödet och blanda med vattnet. Häll ner blandningen i grytan. Tillsätt russin, ättiksprit, marmelad, chutney, curry, salt och peppar. Fördela röran i en smord ugnssäker form.

  3. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över färsen. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min tills äggstanningen stannat och fått fin färg.

  4. Servera gratängen med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?

Tack för receptet Tord Åkerberg från Nyköping! Vem har inspirerat dig till denna rätt?

- Mina bekantas dotter gifte sig med en indisk man som gav mig receptet, och jag och min fru har lagat det många gånger sedan dess.