Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk gryta – recept på daalgryta

Den här indiska grytan är lättlagad billig, god och fylld med spännande kryddor. Indiskt naanbröd passar bra att servera till.

Indisk gryta – recept på daalgrytaIndisk gryta – recept på daalgrytaIndisk gryta – recept på daalgryta
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1 klyftavitlök
  • 2morötter
  • 400 gkrossade tomater
  • 2 dlröda linser
  • 4 dlkokosmjölk
  • 1 tskgurkmeja
  • 2 tskgaram masala
  • 0,5 tskspiskummin
  • 3 krmchili- torkad
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök & vitlök. Riv morötterna.

  2. Fräs lök, vitlök och morötter i olja. Tillsätt alla kryddor.

  3. Häll i krossade tomater och kokosmjölk. Låt detta koka upp.

  4. Häll sedan i linserna och låt koka på svag värme i cirka 20 minuter.

  5. Servera med bröd eller ris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök