Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk currygryta med kyckling

Recept på indisk currygryta med kyckling. En retroklassiker som älskas av både vuxna och barn.

Indisk currygryta med kyckling
Indisk currygryta med kyckling
Indisk currygryta med kyckling
Krämig indisk currygryta med kyckling Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gkycklinglårfilé
  • 1gul lök- stor
  • 1 mskcurry
  • 1,5 dlmellangrädde
  • 1hönsbuljongtärning
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 3 dlris- gärna basmati
  • 1banan
  • 0,75 dlsalta jordnötter
  • 0,5 dlkokosflingor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka löken.

  2. Skär varje lårfilé i 4–6 bitar. Bryn köttet i 1 msk smör i en het stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm ­peppar.

  3. Tillsätt löken och låt den fräsa med i ca 1 min. Strö över curry och fräs i ca 30 sek. Häll på grädde och 2 1/2 dl ­vatten. Smula i buljongtärningen. Låt småkoka i ca 5 min.

  4. Skala och skiva bananen och lägg på ett fat. Häll jordnötter och kokos i skålar.

  5. Servera grytan med ris och till­behör.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: