Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här soppan är också god kall. Mangosalsa och papdums serveras till.
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och grovhacka morötter och sötpotatis.
Fräs löken, vitlöken och kryddorna i oljan, ca 3 min. Tillsätt morötterna, potatisen och de smulade buljongtärningarna. Fräs ca 5 min, rör om då och då.
Späd med hälften av vattnet, koka upp och sjud under lock ca 25 min tills morötterna och potatisen är helt mjuka. Finfördela soppan i matberedare eller med mixerstav och späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok under omrörning. Smaka av med salt.
Salsa: Skala och skär mangon i tärningar. Finhacka koriandern. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten. Blanda i oljan och limesaften.
Servera soppan med mangosalsan i sked och papadums.