Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk currydoftande morotssoppa

Den här soppan är också god kall. Mangosalsa och papdums serveras till. 

Indisk currydoftande morotssoppaIndisk currydoftande morotssoppaIndisk currydoftande morotssoppa
Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 3schalottenlök
  • 2vitlöksklyfta
  • 5morötter
  • 2sötpotatis
  • 2 tskcurry
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tskkoriander- mald
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tärninghönsbuljong
  • 1 lvatten
  • 1 tsksalt

Mangosalsa

  • 1mango
  • 0,5koriander- kruka
  • 1röd spansk peppar
  • 1 tsksesamolja
  • 0,5lime- pressad saft

Tillbehör

  • 4papadums- Santa Maria

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och grovhacka morötter och sötpotatis.

  2. Fräs löken, vitlöken och kryddorna i oljan, ca 3 min. Tillsätt morötterna, potatisen och de smulade buljongtärningarna. Fräs ca 5 min, rör om då och då.

  3. Späd med hälften av vattnet, koka upp och sjud under lock ca 25 min tills morötterna och potatisen är helt mjuka. Finfördela soppan i matberedare eller med mixerstav och späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok under omrörning. Smaka av med salt.

  4. Salsa: Skala och skär mangon i tärningar. Finhacka koriandern. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten. Blanda i oljan och limesaften.

  5. Servera soppan med mangosalsan i sked och papadums.

Vad tyckte du om receptet?