Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på indisk böngryta med blomkål och bönor med nybakat naanbröd. Till den grytan serveras nybakade naanbröd. Servera gärna mango chutney till grytan.
Baka ut naanbrödsdegen enligt anvisningarna på förpackningen och grädda dem i stekpanna. Låt bröden vila under en handduk så att de håller sig varma.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Bryt blomkålen i buketter och skär stammen i bitar. Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala och finriv ingefäran.
Stek blomkål, lök, vitlök och ingefära i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, 1 tsk salt, 2 krm peppar och krossade tomater. Låt koka ca 5 min. Spola bönorna i kallt vatten och rör ner dem i blomkålsgrytan. Låt bönorna bli varma.
Strö koriander över grytan och servera med ris och nybakat naanbröd.
Läs också: