Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk böngryta med blomkål och bönor med nybakat naanbröd

Recept på indisk böngryta med blomkål och bönor med nybakat naanbröd. Till den grytan serveras ­nybakade naanbröd. Servera gärna mango chutney till grytan.

Indisk böngryta med blomkål och bönor med nybakat naanbrödIndisk böngryta med blomkål och bönor med nybakat naanbrödIndisk böngryta med blomkål och bönor med nybakat naanbröd
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 förpnaanbrödsdeg- (400 g), Ica
  • 2 dlris
  • 1blomkålshuvud- litet (500 g)
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 3 cmingefära- färsk
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 burkkrossade tomater- (400 g)
  • 1 burkvita bönor- stora (400 g)
  • 1 krukakoriander
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Baka ut naanbrödsdegen enligt ­anvisningarna på förpackningen och grädda dem i stekpanna. Låt bröden vila under en handduk så att de håller sig varma.

  2. Koka riset enligt anvisning på ­förpackningen.

  3. Bryt blomkålen i buketter och skär stammen i bitar. Skala och strimla ­löken. Skala och finhacka vitlöken. ­Skala och finriv ingefäran.

  4. Stek blomkål, lök, vitlök och inge­fära i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt ­spiskummin, paprikapulver, 1 tsk salt, 2 krm peppar och krossade ­tomater. Låt koka ca 5 min. Spola ­bönorna i kallt vatten och rör ner dem i blomkålsgrytan. Låt bönorna bli varma.

  5. Strö koriander över grytan och servera med ris och nybakat ­naanbröd.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Recept på 5 heta grytor från Asien