Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lika snabblagad som god – en perfekt vardagsgryta att värma sig med så här års.
Skala och hacka lök och vitlök. Mjukstek den gula löken i olja utan att den tar färg, cirka 10 minuter. Blanda i vitlök och ingefära mot slutet.
Rör i kryddor och tomatpuré och fräs runt. Häll på grädde och vatten. Koka sakta under lock cirka 5 minuter.
Skär blomkålen i buketter, använd även bladen. Vänd ner blomkål och svartkål i grytan. Koka sakta under lock, cirka 12 minuter.
Skölj linserna och låt rinna av. Vänd ner linserna i grytan och värm. Smaka av med salt och strö över färsk koriander. Servera med ris och chutney.
Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök