Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk blomkålsgryta med linser

Lika snabblagad som god – en perfekt vardagsgryta att värma sig med så här års.

Indisk blomkålsgryta med linserIndisk blomkålsgryta med linserIndisk blomkålsgryta med linser
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2gula lökar
  • 4vitlöksklyftor
  • solrosolja
  • 4 mskingefära- hackad
  • 1 mskcurry
  • 2 tskgurkmeja
  • 1 tskkardemumma- grovmortlad
  • 2 krmchiliflakes
  • 2 msktomatpuré
  • 2 dlvispgrädde
  • 5 dlvatten
  • 1blomkålshuvud- ca 700 g
  • 6 dlsvartkålsblad- strimlade, ca
  • 1 förplinser- kokta, ca 400 g
  • salt
  • koriander

Till servering

  • basmatiris
  • mango chutney- gärna spicy

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Mjukstek den gula löken i olja utan att den tar färg, cirka 10 minuter. Blanda i vitlök och ingefära mot slutet.

  2. Rör i kryddor och tomatpuré och fräs runt. Häll på grädde och vatten. Koka sakta under lock cirka 5 minuter.

  3. Skär blomkålen i buketter, använd även bladen. Vänd ner blomkål och svartkål i grytan. Koka sakta under lock, cirka 12 minuter.

  4. Skölj linserna och låt rinna av. Vänd ner linserna i grytan och värm. Smaka av med salt och strö över färsk koriander. Servera med ris och chutney.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök