Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk blomkål med rajta och naanbröd

Len, kryddig och snabb är den här fantastiska blomkålsrätten som passar bra som tilltugg, lätt lunch eller på en buffé. Vill du servera den som en hel måltid kan du öka på antalet portioner något.

Indisk blomkål med rajta och naanbröd
Indisk blomkål med rajta och naanbröd
Indisk blomkål med rajta och naanbröd
Annika Broman

Ingredienser

  • 3 dlyoghurt
  • 0,5 krukamynta
  • 0,5 stgurka
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 gblomkål- tinad
  • 1 stgul lök- stor
  • 1 stvitlöksklyfta
  • rapsolja- att steka i
  • 2 tskmango- curry, (el liknande kryddblandning)
  • 0,5 tskgurkmeja
  • 2 dlkokosmjölk
  • salt
  • peppar
  • 2 dlcashewnötter- rostade
  • 0,25 krukakoriander
  • 4 stnaanbröd

Gör så här

  1. Börja med rajtan: riv gurkan på den grova delen av ett rivjärn och krama ur det mesta av vattnet. Blanda med yoghurt och finhackad mynta. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

  2. Skär löken i båtar och finhacka vitlöken. Fräs löken i en stekpanna med rapsolja. Tillsätt mango curryn samt gurkmejan när löken blivit mjuk. Sänk värmen något och lägg ner blomkålen. Stek allt hastigt och slå sedan på kokosmjölken. Koka samman ett par minuter tills blomkålen är ordentligt varm och smaka av med salt och peppar.

  3. Strö grovhackad koriander och cashewnötter över blomkålen strax innan du serverar den med varma naanbröd och rajta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök