Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Indisk aloo gobi

Recept på indisk aloo gobi. Curry får sin gula färg från gurkmeja och innehåller även bland annat koriander och bockhornsklöver.

Indisk aloo gobiIndisk aloo gobiIndisk aloo gobi
Recept på indisk aloo gobi. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 dlris- gärna basmati
  • 800 gpotatis
  • 800 gblomkål
  • 2gula lökar
  • 1,5 mskcurry
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 3tomater
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär potatisen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Bryt blomkålen i buketter. Skala och grovhacka löken.

  2. Stek potatis, blomkål och lök i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt curryn och låt den steka med i 2–3 min. Häll över 4 dl vatten och tillsätt buljongtärning, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka under lock ca 10 min.

  3. Tärna tomaterna. Blanda ner dem i grytan och sjud utan lock ca 5 min.

  4. Servera grytan med ris, yoghurt och koriander.

Vad tyckte du om receptet?