Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på indisk äggcurry – en supersnabb, krämig vegogryta. Grytan kan varieras genom att yoghurten byts ut mot kokosmjölk eller kokosgrädde.
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg äggen i vattnet och koka 7 min. Spola i kallt vatten ca 1 minut. Skala äggen.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, gurkmeja, koriander, spiskummin och garam masala i olja på medelvärme under omrörning ca 10 min.
Rör ner tomater och yoghurt. Låt sjuda på svag värme ca 20 min. Späd med vatten om det blir för torrt. Krydda med salt.
Skär äggen i halvor. Lägg dem i curryn och låt dem bli varma. Strö över grovhackad koriander och servera.