Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inbakad våffla med parmesan & skinka

En härligt inbakad våffla med skinka och parmesan. Passar både som middag eller förrätt.

Inbakad våffla med parmesan & skinkaInbakad våffla med parmesan & skinkaInbakad våffla med parmesan & skinka
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 2ägg
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 3,5 dlvatten- iskallt eller sodavatten (vichyvatten)
  • 2 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 60 gparmesan- eller annan smakrikost
  • smör- till gräddning

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna.

  2. Separera äggvitorna och äggulorna.

  3. Blanda vetemjöl och vatten.

  4. Tillsätt äggulor, bakpulver, smält smör och salt, vispa igen.

  5. Låt smeten vila i cirka 20-30 minuter.

  6. Riv osten och hacka skinkan.

  7. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Vänd ner i smeten.

  8. Grädda genom att hälla hälften av portionen smet i den undre delen av järnet.

  9. Strö över riven ost och parmaskinka. Häll på resten av smeten, stäng järnet och grädda.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök