Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smält ost och sylt är en ”match made in heaven”! Här använder vi brie – men det går även bra med camembert eller någon annan vitmögelost. Lingonsylt till den smälta brien är himmelskt gott.
Sätt ugnen på 200°. Bred lingonsylt på osten. Klä in osten i smördegen. Skär bort överflödig deg och använd den till att skära ut små dekorationer, t ex löv som på bilden.
Lägg dekorationerna på degen och pensla dem med uppvispat ägg. Skär försiktigt några snitt i smördegen (utan i att skära i osten) för att ånga ska kunna släppas ut. Lägg osten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda osten mitt i ugnen i ca 20 min tills smördegen är gyllene. Täck den med ett bakplåtspapper om den får färg för fort. Servera osten direkt med kex eller baguette.