Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En uppskattad fransk dessert med karamellflarn. Den kallas både oeufs à la neige (ägg i snö) och îles flottantes (flytande öar). På engelska heter efterrätten floating islands.
Vaniljsås: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken med vaniljstången, fröna och hälften av sockret.
Vispa äggulorna med resten av sockret. Häll i vaniljmjölken och vispa under tiden. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 84 grader tills såsen börjar tjockna, vispa kraftigt under tiden. Sila av vaniljsåsen.
Kyl ner vaniljsåsen i ett iskallt vattenbad.
Maräng: Vispa äggvitan till skum, tillsätt lite av sockret i taget och vispa under tiden. Vispa till sockret smält.
Koka upp mjölken och sänk värmen så att den sjuder. Klicka i stora moln av äggvitan och sjud 30 sekunder, vänd på molnen och sjud ytterligare 30 sekunder. Lyft upp försiktigt med en hålslev.
Karamellflarn: Lägg strösockret i en stekpanna, häll på vattnet och koka till en karamell. Häll ut karamellen på ett bakplåtspapper och låt den svalna. Bryt i bitar.
Servering: Häll upp vaniljsås i djupa tallrikar. Lägg i snöäggen och garnera med karamellflarnen. Om man vill kan man ringla över lite smällt karamell över desserten.
Recept från Mitt kök