Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hyvlad broccoli med västerbottensost och katrinplommon

Hyvlad broccoli med västerbottensost och katrinplommon är en snabbgjord och matig sallad. Har du inte mandolin kan broccolin skivas för hand med vass kniv.

Hyvlad broccoli med västerbottensost och katrinplommon
Hyvlad broccoli med västerbottensost och katrinplommon
Hyvlad broccoli med västerbottensost och katrinplommon
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2broccolistånd- (à 250 g)
  • 100 gkatrinplommon
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 dlbalsamvinäger
  • 1 tskflingsalt
  • 100 gvästerbottensost

Gör så här

  1. Plocka stora buketter av broccolin och halvera dem längs med. Tryck snittsidan mot en mandolin och hyvla tunt eller bryt i små ­buketter.

  2. Finstrimla katrinplommonen och blanda med olja och vinäger.

  3. Lägg broccolin på ett fat och ringla över katrinplommonvinägretten. Strö över flingsaltet och hyvla över osten.

Vad tyckte du om receptet?