Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hush puppies med jalapeños

Servera de friterade majsbollarna som tillbehör till kyckling och grillat kött eller som tilltugg till en välkyld öl. Man kan smaksätta hush puppies på olika sätt, om man vill kan man byta ut jalapeñon mot en deciliter majskorn.

Hush puppies med jalapeños
Hush puppies med jalapeños
Hush puppies med jalapeños
Foto: Joel Wåreus

Hush puppies

  • 2schalottenlökar
  • 2jalapeños
  • 2,5 dlmajsmjöl
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tskströsocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1,25 dlgräddfil
  • 1ägg

Till fritering

  • 6 dlolja

Att strö över

  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint. Hacka jalapeñon.

  2. Blanda ihop majsmjöl, salt, socker och bakpulvret i en skål.

  3. Vispa ihop gräddfilen och ägget.

  4. Blanda ihop alla ingredienserna. Sätt plastfolie över bunken och låt smeten vila 1 timme i rumstemperatur.

  5. Värm oljan till 170-180 grader.

  6. Forma smeten till bollar med hjälp av två skedar. Fritera några i taget tills de är gyllenbruna och lägg upp på en bit hushållspapper. Strö över flingsalt. Lägg upp i en skål eller korg med en bit smörpapper i botten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök